Skip links

Plushome levert behandelingen, jeugdhulp en ambulante begeleiding voor mensen
met een (lichte) verstandelijke beperking en/of psychische aandoening.
Mensen die zich aanmelden via de Jeugdwet of WMO verloopt deze aanmelding
via de gemeentelijke verwijzer.
Let op: Iedereen via de WMO of WLZ betaald een eigen bijdrage aan het CAK.
Wil je weten hoe hoog dit bedrag voor jou zal zijn? Kijk dan op de website van het CAK.

Wat kunnen wij voor jou betekenen?

  “Zlatan is gek”

  Hij lijkt niet alleen op Zlatan, maar is ook nog eens een beetje gek: Jöran Moerkens kwam tien jaar geleden voor het eerst in aanraking met de psychiatrie. Sindsdien is hij drie keer opgenomen met een bipolaire stoornis. Hij heeft het allemaal voorbij zien komen: psychoses, manieën, depressies. Op en neer, heen en weer.

  Nu is hij bezig om zich voor de 4e keer op te laten nemen, voor een documentaire weliswaar. Het doel van deze documentaire is om het gesprek te openen en het doorbreken van het taboe. Hij wil laten zien wat iemand met dit ziektebeeld ziet, voelt, denkt en hoort. Hij wil laten zien hoe zijn waanbeelden zich verhouden tot de werkelijkheid. Ook wil hij vanuit het perspectief van de omgeving naar een bipolaire stoornis kijken: hoe kunnen familie, vrienden en hulpverleners er mee omgaan? Hoe kunnen mensen het signaleren en vroegtijdig ingrijpen, voordat de schade aan de patiënt, of maatschappij al te groot is?

  Ook jij kunt een positieve impact maken: steun dit dappere project financieel via https://zlatanisgek.nl/ en deel dit bericht!

  Bekijk hier alvast de trailer van “Zlatan is Gek”.

  Foto in header: © Paul Rapp

  Deel dit bericht via social media: