Skip links

Plushome levert behandelingen, jeugdhulp en ambulante begeleiding voor mensen
met een (lichte) verstandelijke beperking en/of psychische aandoening.
Mensen die zich aanmelden via de Jeugdwet of WMO verloopt deze aanmelding
via de gemeentelijke verwijzer.
Let op: Iedereen via de WMO of WLZ betaald een eigen bijdrage aan het CAK.
Wil je weten hoe hoog dit bedrag voor jou zal zijn? Kijk dan op de website van het CAK.

Wat kunnen wij voor jou betekenen?

  In gesprek met Teamlid Fleur: “Ik krijg veel energie van gesprekken waarin iemand iets ontdekt van zichzelf”

  Bij Plushome gaan we graag in gesprek met onze teamleden over de ervaringen die ze hebben in hun werk en met de mensen die ze begeleiden. Deze verhalen delen we natuurlijk ook graag met jullie! Dit keer gingen we in gesprek met teamlid Fleur. Zij vertelt jullie over haar werk, haar ervaringen en de meerwaarde die de begeleiding van Plushome volgens haar heeft.

  Wie ben je en hoe ben je bij Plushome terecht gekomen?

  Ik ben Fleur, 26 jaar oud en werk momenteel bijna 4 jaar voor Plushome. Ik ben online gaan solliciteren en zodoende kwam ik op de website van Plushome terecht. Deze visie sprak me zo aan dat ik gesolliciteerd heb. De website was uniek in vergelijking met andere zorg instanties.

  Hoe ziet een werkdag bij Plushome er voor je uit?

  S’ ochtends drink ik een kopje koffie met collega’s en kletsen we bij. Het liefst wandel ik naar kantoor. Ik vind het fijn om op die manier mijn dag te starten. Op kantoor zet ik vervolgens mijn telefoon aan. Meestal werk ik s’ ochtends op kantoor en ga ik s’ middags naar cliënten. Dit kan per dag wisselen. Ik vind het belangrijk om samen pauze te houden met collega’s of samen te koken tussen de middag. Ik heb veel verschillende taken binnen Plushome gedaan. Uit het doen van deze verschillende taken haal ik mijn energie. Dit geeft mij elke keer een nieuwe prikkel.

  Welke meerwaarde heb jij voor jouw cliënten?

  Ik denk dat ik veel ruimte geef aan de ander en dat hij/zij mag zijn hoe hij/zij is zonder dat hier een oordeel aan hangt. Gelijkwaardigheid vind ik erg belangrijk. Ik zie de ander als mens. Ook is er veel ruimte voor gevoel. Er is geen goed of fout wanneer iemand zich kwetsbaar opstelt. Ik vind het mooi om mensen naar hun kern te brengen. Ik sluit aan bij de cliënt en wat hij/zij aandraagt en leg veel verantwoordelijkheid terug bij de cliënt. Zo blijft de cliënt zich verantwoordelijk voelen voor zijn leven en zo zet ik iemand in zijn/haar kracht.

  Heb je een mooie ervaring die je wil delen?

  Ik krijg veel energie van gesprekken waarin iemand iets ontdekt van zichzelf of wanneer er een kwartje valt. Ik vind het mooi als iemand zijn patronen ontdekt en er een opluchting ontstaat zo van: ‘Hee, ik kan zelf een keuze maken!’. Als hulpverlener is het heel mooi om dit proces te mogen meemaken en te zien dat iemand zich weer krachtig voelt.

  Wat vind je belangrijk dat anderen over Plushome weten?

  Plushome is een jonge, energieke, vernieuwende organisatie waarbij iedereen mag zijn wie hij is. Zowel collega’s als cliënten. Het wordt ook gewaardeerd als je je zelf laat zien. Wij zien cliënten echt als mens en niet als ‘cliënt’. En dat voelen cliënten: een stukje warmte en gelijkwaardigheid. Een onbevangen sfeer.

  Waarom is het zo belangrijk dat organisaties als Plushome bestaan?

  Kleine organisaties zorgen voor korte lijntjes. Op die manier is er meer overzicht voor cliënten. Er zijn minder kaders waardoor je nog meer kan aansluiten bij de wens van de cliënt. De hele bedrijfscultuur draagt hier aan bij: en dat creëert verbinding.

  Ben jij benieuwd wat Plushome jou zou kunnen bieden? En zou jij, zoals Fleur vertelt, graag een begeleider willen die aansluit bij jouw wensen? Klik dan hier en lees wat we te bieden hebben of meld je aan voor een gesprek! 

  Deel dit bericht via social media: