Skip links

Marije ter Maat – Jeugdbegeleidster

Mijn naam is Marije ter Maat. Ik schrijf dit stuk in mijn studio in één van de vele mooie herenhuizen die Arnhem telt. Regelmatig ben ik in het bos of op het strand te vinden en ik ben graag creatief bezig.

Ik haal energie uit het proberen van iets nieuws en ik snap hoe fijn het is om daar soms wat hulp bij te hebben. Zo was ik op reis en op een dag wilde ik graag leren surfen. Ik heb een surfboard gehuurd en met wat aanwijzingen ben ik de zee in gegaan. Ik peddelde en probeerde een aantal golven te pakken. Ik werd moe, mijn aandacht verslapte waardoor ik de zee uit moest. Achteraf gezien was het handig geweest om wat surflessen te nemen.

Ik heb een opleiding beeldende therapie afgerond en heb daarna mijn verdieping gezocht in onder andere het geven van trauma sensitieve begeleiding. Ik ben van begin af aan al gefascineerd door hoe gebeurtenissen ons kunnen vormen en hoe wij op onze beurt mogelijkheden kunnen creëren.
Ik onderscheid mijzelf in mijn werkwijze door het denken, voelen en doen te combineren en kan door mijn ervaring met beeldende therapie hierin verbindingen leggen.
Tijdens mijn begeleiding sta jij centraal en ben jij de ontdekker van jouw pad. Jij hebt de regie en bent bepalend in hoe dit pad eruit komt te zien. Ik leer zelf ook nog elke dag dat vooral “het aanwezig zijn” in het hier en nu belangrijk is. Ik zal jou dan ook regelmatig vragen: “Waar kom je vandaan?” en “Waar wil je naar toe?”

Ik zal aansluiten op wat jij inbrengt tijdens onze bijeenkomsten en zal sturing geven daar waar nodig. Hierbij gebruik ik vooral mijn creativiteit en onbevangenheid maar ook humor kan een onderdeel zijn van onze samenwerking.

Waarom Plushome?

Bij Plushome heb je maar één behandelaar. Dat betekent dat je maar aan één iemand je verhaal hoeft te doen. Wel zo fijn. Daarbij zien we dat eetstoornissen ook wel eens gepaard gaan met depressies of angststoornissen. Bij Plushome kun je ook daarvoor bij die ene therapeut terecht.

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden van, bijvoorbeeld, een anorexia behandeling? Of wil je direct hulp bij je eetstoornis? Haal een verwijsbrief bij je huisarts en maak een afspraak of neem contact met ons op ontdek wat we voor jou kunnen betekenen!