Skip links

Angst & behandeling

Angst waarschuwt mensen en zorgt ervoor dat we snel kunnen reageren op gevaar. Heel handig natuurlijk, maar soms ervaren we ook angst als er eigenlijk helemaal geen gevaar dreigt. Als je die gevoelens niet meer kan negeren en je daardoor soms hartkloppingen krijgt, duizelig of misselijk wordt of begint te zweten en te trillen, dan heb je misschien last van een paniekaanval. Ook kan het zijn dat je last hebt van andere angstklachten, waardoor je misschien niet meer de dingen doet die je voorheen wel deed of die je wel zou willen doen. Dit heet vermijdingsgedrag. Met een angststoornis behandeling kunnen we je klachten vaak laten verminderen of zelfs helemaal laten verdwijnen.

Angststoornis

Angstklachten verdwijnen helaas vaak niet vanzelf, maar gelukkig zijn ze wel goed te behandelen. Plushome beschikt over een groot netwerk van behandelaars en therapeuten die je kunnen helpen om van je angsten af te komen. Waar je ook maar bang voor bent. Uit dat netwerk vinden we een geschikte behandelaar voor je. Eentje. Zodat je niet iedere keer opnieuw je verhaal hoeft te doen. Dat is wel zo fijn.

Hoe verloopt zo’n angst therapie?

In veel gevallen voer je gesprekken met een therapeut. Samen ontdekken jullie in welke situaties je angstig wordt en welke gedachten je daarbij hebt. Die gedachten proberen we vervolgens om te zetten in helpende gedachten door ze in kaart te brengen en je jezelf af te laten vragen of ze je helpen of juist die angstklachten erger maken. Daarnaast gaan we samen aan de slag, we gaan oefenen met het doorbreken van je vermijdingsgedrag

Aanmelden voor een angststoornis behandeling

Soms wordt je leven beheerst door de angst. In die gevallen neemt een angststoornis behandeling vormen aan waarbij we je helpen met groepstherapie of medicijnen. Dat doen we in de regio’s Arnhem, Nijmegen en Utrecht. Benieuwd of we iets voor jou kunnen betekenen? Neem contact met ons op of meld je aan!

Neem nu actie!

Wacht niet en meld je vandaag nog aan!