Skip links

ADD, ADHD & behandeling

Wanneer je ADHD hebt kun je je vaak moeilijk voor langere tijd concentreren. Je raakt snel afgeleid en hebt moeite om de aandacht erbij te houden. Je kunt soms ook moeilijk stil blijven zitten of je bent erg druk in je hoofd, waardoor je erg chaotisch en vergeetachtig bent. Dat kan erg vervelend zijn en je belemmeren in je werk of op school. Een ADHD behandeling leert je ermee om gaan, zodat je daar beter kunt functioneren en het maximale uit jezelf kunt halen.

ADD & ADHD

Bij Plushome bieden we je verschillende soorten therapieën waarmee je de kenmerken van ADHD onder controle leert krijgen. Zo kunnen we je helpen met het gebruiken van een agenda, het maken van planningen en bij het stellen van prioriteiten. We leren je vaardigheden die je kunt gebruiken om er zo goed mogelijk mee om te gaan. Daar betrekken we eventueel je directe omgeving in, zodat ook zij er goed mee om kunnen gaan. Bij Plushome geloven we namelijk in de kracht van een sterk sociaal netwerk.

Medicijnen kunnen de symptomen van ADHD daarbij erg goed onderdrukken en vormen in veel gevallen een wezenlijk onderdeel van de ADHD behandeling. Het nemen van medicatie is niet leuk en soms zelfs een beetje eng. Dat snappen we bij Plushome. Daarom gaan we uitgebreid met je in gesprek om je zo goed mogelijk te informeren. Dan kun je daar zelf een goede beslissing over maken. Kies je uiteindelijk voor medicatie, dan zorgen wij ervoor dat je bij de juiste plek terecht komt doormiddel van doorverwijzing. Ook is het mogelijk dat we een samenwerking aangaan met een psychiater.

Plushome

Plushome beschikt over een groot netwerk vol therapeuten die je kunnen voorzien van een ADHD behandeling of van een therapie voor aanverwante klachten als angststoornissen en depressies. We werken in de omgeving van Utrecht, Arnhem en Nijmegen en zorgen voor één persoon waar je je verhaal aan kwijt kunt. Maar één behandelaar dus. Dat is wel zo fijn.

Benieuwd naar de mogelijkheden van een ADHD behandeling? Meld je aan of neem contact met ons op.

Kunnen wij je ergens mee helpen?

Wij staan graag voor je klaar. Kunnen wij je ergens mee helpen? Neem dan gerust contact met ons op.