Skip links

Plushome levert behandelingen, jeugdhulp, activerend werk, en ambulante begeleiding voor mensen
met een (lichte) verstandelijke beperking en/of psychische aandoening.
Mensen die zich aanmelden via de Jeugdwet of WMO verloopt deze aanmelding
via de gemeentelijke verwijzer.
Let op: Iedereen via de WMO of WLZ betaald een eigen bijdrage aan het CAK.
Wil je weten hoe hoog dit bedrag voor jou zal zijn? Kijk dan op de website van het CAK.

Wat kunnen wij voor jou betekenen?

  Vaktherapie bij Plushome

  Heb je wel eens van creatieve therapie gehoord? Vaktherapie is hetzelfde als creatieve therapie. Zo draait het bij deze vorm van therapie niet om praten, maar om doen. Vaktherapie is een verzamelnaam voor allerlei soorten therapieën waarbij je actief bezig bent. Zo biedt creatieve therapie afleiding en ontspanning. Daarnaast biedt deze vorm van therapie ook inzicht. Zo biedt het inzicht in je klachten en inzicht in je gevoelens. Omdat je niet hoeft te vertellen hoe je je voelt, blijkt het voor veel mensen een fijn middel om hun gevoelens te kunnen uiten. Ook kunnen we je in een veilige omgeving leren omgaan met lastige of vervelende situaties.

  Waarom Vaktherapie?

  Vaktherapie kan je helpen bij klachten als depressies, burn-outs en angststoornissen. Maar ook kinderen die moeite hebben met het uiten van hun emoties, die te weinig zelfvertrouwen hebben of die wel wat weerbaarder mogen zijn, hebben er baat bij. Kortom, bij Plushome beschikken we over vaktherapeuten voor zowel jong als oud. Je kunt altijd bij ons terecht.

  Creatieve therapie is maatwerk

  Bij Plushome stellen we onze vaktherapie af op jou als individu. Jouw behoeften staan centraal. Dat houdt in dat we samen met jou een behandelplan opstellen. We kunnen bijvoorbeeld kiezen voor beeldende therapie, waarbij je door te tekenen, schilderen of fotograferen je gevoelens leert uiten. Of we kiezen voor een rollenspel waarbij je gedrag kunt uitproberen zonder direct de consequenties te ondervinden. Of wat dacht je van dans- en muziektherapie? De mogelijkheden zijn haast eindeloos.

  Spreekt vaktherapie jou aan?

  Bij Plushome beschikken we over een groot netwerk vol creatieve therapeuten, psychologen, coaches en begeleiders. Je vindt er dus altijd een behandelaar die bij jou past en waarmee je prettig kunt omgaan. Dat is wel zo fijn.
  Wil je meer informatie of ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan vrijblijvend contact met ons op en ontdek wat we met vaktherapie voor jou kunnen betekenen!

  Meer weten over vaktherapie?

  Neem vandaag nog contact met ons op!