Skip links

Plushome levert behandelingen, jeugdhulp en ambulante begeleiding voor mensen
met een (lichte) verstandelijke beperking en/of psychische aandoening.
Mensen die zich aanmelden via de Jeugdwet of WMO verloopt deze aanmelding
via de gemeentelijke verwijzer.
Let op: Iedereen via de WMO of WLZ betaald een eigen bijdrage aan het CAK.
Wil je weten hoe hoog dit bedrag voor jou zal zijn? Kijk dan op de website van het CAK.

Wat kunnen wij voor jou betekenen?

  Imaginaire exposure bij Plushome

  Imaginaire exposure is een vorm van therapie die vaak bij PTSS wordt toegepast. Bij deze therapie roepen we de herinnering aan het trauma juist op in plaats van die te vermijden. Dat is misschien een beetje eng en vervelend, want je denkt er immers niet graag aan terug. Toch is het belangrijk om die vervelende gebeurtenis weer onder ogen te zien, want na verloop van tijd ben je in staat om de gedachten die je daarbij hebt te veranderen en neemt je angst af.

  Hoe werkt imaginaire exposure precies?

  Bij imaginaire exposure ga je de confrontatie aan met je herinneringen. In een veilige omgeving en onder begeleiding van een professionele behandelaar gaan we samen na hoe je die gebeurtenis hebt beleefd. Je vertelt de behandelaar bijvoorbeeld wat je zag, wat je hoorde of wat je dacht. Door dat veel en vaak te doen, beleef je de gebeurtenis als het ware steeds opnieuw. Maar elke keer nemen de angst en spanning die dat met zich meebrengt af. Je krijgt meer controle over hoe je je voelt als je terugdenkt aan die gebeurtenis.

  Ook ga je samen met de behandelaar op zoek naar de vermijdingsreacties die optreden als gevolg van PTSS. Je leert die reacties te herkennen en te veranderen. Op die manier kun je uiteindelijk weer naar bepaalde plekken toe of kun je rustiger en meer ontspannen omgaan met bijvoorbeeld flashbacks en nachtmerries.

  Aanmelden voor therapie bij PTSS

  Wil je je aanmelden voor een therapie bij PTSS? Je kunt bij Plushome, naast imaginaire exposure, ook terecht voor cognitieve gedragstherapie en/of EMDR. We beschikken over een groot netwerk van behandelaars die je verder kunnen helpen. We werken daarbij voornamelijk inde regio’s Utrecht, Arnhem en Nijmegen. Meld je direct aan of neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie!

  Meer weten?

  Neem vandaag nog contact met ons op!