Skip links

Plushome levert behandelingen, jeugdhulp en ambulante begeleiding voor mensen
met een (lichte) verstandelijke beperking en/of psychische aandoening.
Mensen die zich aanmelden via de Jeugdwet of WMO verloopt deze aanmelding
via de gemeentelijke verwijzer.
Let op: Iedereen via de WMO of WLZ betaald een eigen bijdrage aan het CAK.
Wil je weten hoe hoog dit bedrag voor jou zal zijn? Kijk dan op de website van het CAK.

Wat kunnen wij voor jou betekenen?

  ACT Gedragstherapie | Behandelingen in Nijmegen en Arnhem

  ACT is een afkorting voor Acceptance and Commitment Therapy. Ben je angstig, somber, zelfkritisch, onzeker en/of heb je negatieve gedachten? Wil je leren omgaan met de emoties en gedachten waar je mee worstelt? ACT helpt je deze gevoelens te verminderen. Hiermee leer je om te gaan met de obstakels die je tegenkomt in je leven (acceptance). Hierdoor kan je je focussen op de dingen die jij belangrijk vindt (commitment).

  Hoe vindt de ACT behandeling plaats?

  De focus van ACT ligt op het vergroten van de psychologische flexibiliteit. Deze behandeling bestaat uit zes kernprocessen:

  • Mindfulness: in contact komen met het hier en nu. Observeer en onderga je emoties en gedachten, zonder actie voor vermijding, controle of vasthouden.
  • Acceptatie: het actief uitnodigen van vervelende gedachten, gevoelens en omstandigheden en het leren aanvaarden hiervan.
  • Defusie: het onderscheiden van cognities (kennis, ideeën en/of overtuigingen) en gedrag. Je kunt anders doen dan je gedachten je vertellen. Krijg de keuzevrijheid om het ‘advies’ van je brein op te volgen of niet.
  • Zelf-als-context: leer jezelf zien in context (samenhang) met je omgeving. Hiermee creëer je een flexibele relatie met jezelf: jij en je problemen zijn niet identiek.
  • Waarden: ontdekken en bepalen wat echt waardevol is in het leven. Hierbij kun je denken aan gezondheid, vriendschap, relaties, creativiteit, ontwikkeling etc.
  • Toegewijde actie: bereidheid om te veranderen en te handelen in de richting van je eigen gestelde waarden.

  Alle processen zijn aan elkaar verbonden en kunnen niet als individuele processen worden beschouwd. Er wordt veel gebruik gemaakt van metaforen en oefening, waardoor je op een ervaringsgerichte manier de vaardigheden ontwikkelt.

  Aanmelden?

  Plushome biedt ACT gedragstherapie aan mensen in de regio Nijmegen en Arnhem. Wil je meer informatie over Plushome en haar ACT behandelingen? Neem vrijblijvend contact met ons op of meld je direct aan en ontdek wat wij voor jou kunnen betekenen.

  Meer weten?

  Neem vandaag nog contact met ons op!